Parvekekaiteiden ja parvekelasien ikkunanpesu

Parvekekaiteiden ja parvekelasien ikkunanpesu

Taloyhtiön ikkunanpesu sisältää yleensä porraskuilujen ikkunat. Porraskuilujen lisäksi taloyhtiön vastuulle kuuluu usein parvekelasien ikkunanpesu siltä osin kun lasit ovat kiinteitä. Taloyhtiönvastuulla olevia pesupintoja ovat mm. parvekekaiteiden ulkopinta ja kiinteiden sivulasien  ulkopinta.

Parvekelasien ikkunanpesu ei edellytä kulkua asunnoissa sisällä. Parvekelasien ja parvekekaiteiden ulkopinta pestään ulkokautta nostintyönä. Työ suoritetaan myös päivällä aina kun mahdollista, jotta häiriö asumiselle on mahdollisimman vähäinen. Poikkeuksena ovat kohteet, joissa pakko työskennellä yöaikaan vilkkaan liikenteen vuoksi.

Kuva: Parvekekaiteiden ja parvekelasien ikkunanpesu

Parvekelasien ikkunanpesun sisältö ja rajaukset

Parvekelasien ikkunanpesu sisältää useimmiten ns. pölypuhdistuksen kiinteiden lasipintojen ulkopinnalle. Jos ikkunoissa on erikoislikaa, kuten rakennuslikaa, kalkkia, maalia, tarroja, rappausta, lattiavahaa tai muuta erikoistyömenetelmää vaativaa likaa, niiden poistosta sovitaan erikseen ennen työn alkua. Kalkkitahrat ja pistemäinen kalkkitahra on melko yleisiä varsinkin uusissa taloissa.

Pesutyö tehdään lähes poikkeuksetta ulkokautta. Jos pesujen tekeminen edellyttää asukkaiden tiloihin kuten parvekkeiden sisäpuolelle menemistä, siitä sovitaan aina erikseen etukäteen. Koska työturvallisuusmääräykset kieltävät nostimen korista poistumisen, kaikki asuntojen ja parvekkeiden sisäosat pestään sisäkautta kulkemalla huoneiston läpi.

Jos parvekkeissa on muita lasiosia tai pestäviä osia kuten kaiteita, lasitiiltä, lasikattoja, värillisiä julkisivuelementtejä tai ritilöitä, niiden pesusta sovitaan erikseen.

Pesemme vain taloyhtiöiden ja yritysten ikkunoita. Yksittäisiä asuntoja tai yksityisasiakkaiden parvekkeita pesemme vain poikkeustapauksissa. Tämä johtuu käytännön syistä, sillä taloyhtiön ikkunoita ulkokautta pesevällä ikkunanpesijällä ei ole mahdollisuutta arvioida, missä yksittäisten asuntojen parvekkeet sijaitsevat.

Nostinkulut ja viranomaiskulut

Nostinkulut sisältyvät aina urakkahintoihimme. Käytämme ikkunanpesussa monipuolista eri kohteisiin soveltuvaa nostinkalustoa. Tyyppinostimiamme ovat mm. Dino 260 XTD, Dino 220 XTC, Falcon Spider 330Z ja Palfinger P480. Nostimet ovat omiamme, joten tilaajan ei tarvitse erikseen huolehtia nostinkulujen suuruudesta tai käytettävän nostimen tilaamisesta. Urakkahinta on aina sama nostimesta riippumatta.

Parvekelasien ikkunanpesu vaatii monesti katualueen vuokraamista nostintöiden ajaksi. Haemme tarvittaessa myös tarvittavat viranomaisluvat työlle. Koska viranomaiskulujen suuruus on meistä riippumaton, urakkahintoihin lisätään viranomaiskulut tarvittaessa.

Suomen Kiipeilytekniikka Oy on pessyt ikkunoita Suur-Helsingin alueella vuodesta 1999. Kahden vuosikymmenen aikana meillä on kertynyt kokemus ja ammattitaito erilaisista ikkunanpesuista. Referensseinä mm. pörssiyhtiöiden pääkonttoreiden, sairaaloiden, valtiohallinnon virastojen sekä lukuisien ydinkeskustan kiinteistöjen ja asunto-osakeyhtiöiden ikkunanpesu

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Tarjoamme mm. nämä ikkunanpesupalvelut