Asunto-osakeyhtiön ja taloyhtiön ikkunanpesu

Asunto-osakeyhtiön ja taloyhtiön ikkunanpesu

Taloyhtiön ikkunanpesu sisältää yleensä porraskuilujen korkealla sijaitsevat ja vaikeasti avattavat ikkunat. Niiden lisäksi asunto-osakeyhtiön ikkunanpesu sisältää usein asuntojen kiinteiden lasien ulkopinnan pesu.  Taloyhtiön vastuulle kuuluvia kiinteitä laseja ovat mm. parvekkeiden kiinteiden osien ulkopinnat.

Taloyhtiön ikkunanpesu tehdään nostin- tai köysityönä ulkokautta, jos yhtiössä on kiinteitä laseja. Pesujen aikana ei kuljeta asunnoissa sisällä. Ikkunanpesu suoritetaan päivällä aina, kun mahdollista. Poikkeuksena ovat ydinkeskustan kohteet, joissa ikkunanpesu on pakko tehdä osin yöaikaan vilkkaan liikenteen vuoksi.

Työn tavanomainen sisältö ja rajaukset

Taloyhtiön ikkunoiden pesu sisältää useimmiten ikkunoiden ns. pölypuhdistuksen. Jos ikkunoissa on erikoislikaa, kuten rakennuslikaa, kalkkia, maalia, tarroja, rappausta, lattiavahaa tai muuta erikoistyömenetelmää vaativaa likaa, niiden poistosta sovitaan erikseen ennen työn alkua.

Taloyhtiöissä pestään yleisten tilojen lisäksi lasitettujen parvekkeiden ikkunoita sekä asuntojen ikkunoita. Niistä pestään yleensä ulkopinta, joka tehdään ulkokautta nostin- tai köysityönä. Jos pesujen tekeminen edellyttää asukkaiden tiloihin kuten parvekkeiden sisäpuolelle menemistä, siitä sovitaan aina erikseen etukäteen. Koska työturvallisuusmääräykset kieltävät nostimen korista poistumisen, kaikki asuntojen ja parvekkeiden sisäosat pestään sisäkautta kulkemalla huoneiston läpi.

Jos yhtiössä on muita lasiosia kuten lasitiiltä, lasikattoja, lasisia julkisivuelementtejä tai ritilöiden, kaiteita, niiden pesusta sovitaan erikseen.

Pesemme vain taloyhtiöiden ja yritysten ikkunoita. Yksittäisiä asuntoja tai yksityisasiakkaiden tilauksia pesemme vain poikkeustapauksissa. Tämä johtuu käytännön syistä, sillä taloyhtiön ikkunoita ulkokautta pesevällä ikkunanpesijällä ei ole mahdollisuutta arvioida, missä yksittäisten asuntojen seinät ja rajat kulkevat talon ulkoseinien sisäpuolella.

Nostinkulut ja viranomaiskulut

Nostinkulut sisältyvät aina urakkahintoihimme. Käytämme ikkunanpesussa monipuolista eri kohteisiin soveltuvaa nostinkalustoa. Tyyppinostimiamme ovat mm. Dino 260 XTD, Dino 220 XTC, Falcon Spider 330Z ja Palfinger P480. Nostimet ovat omiamme, joten tilaajan ei tarvitse erikseen huolehtia nostinkulujen suuruudesta tai käytettävän nostimen tilaamisesta. Urakkahinta on aina sama nostimesta riippumatta.

Taloyhtiön ikkunanpesu vaatii monesti katualueen vuokraamista nostintöiden ajaksi. Haemme tarvittaessa myös tarvittavat viranomaisluvat työlle. Koska viranomaiskulujen suuruus on meistä riippumaton, urakkahintoihin lisätään viranomaiskulut tarvittaessa.

Suomen Kiipeilytekniikka Oy on pessyt ikkunoita Suur-Helsingin alueella vuodesta 1999. Kahden vuosikymmenen aikana meillä on kertynyt kokemus ja ammattitaito erilaisista ikkunanpesuista. Referensseinä mm. pörssiyhtiöiden pääkonttoreiden, sairaaloiden, valtiohallinnon virastojen sekä lukuisien ydinkeskustan kiinteistöjen ja asunto-osakeyhtiöiden ikkunanpesu.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Tarjoamme mm. nämä ikkunanpesupalvelut