Julkisivupesu taloyhtiöissä ja toimistotaloissa

Julkisivupesu taloyhtiöissä ja toimistotaloissa

Puhtaat julkisivut viestittävät siitä, että asiat rakennuksen sisällä ovat hyvin. Ne kertovat kunnossapidosta ja yleisestä hyvinvoinnista. Julkisivupesulla rakennuksen ilme muuttuu kertaluokkaa paremmaksi lyhyessä ajassa. Julkisivupesu nostaa kiinteistön arvoa ja tuo pitkän aikavälin säästöjä kiinteistön omistajalle.

Kun maalattu julkisivu pestään, sen pinnasta poistuu kosteutta keräävää ainesta ja julkisivun käyttöikä lisääntyy. Julkisivupesu estää hajottajien, kuten sammalten ja homeiden, lisääntymisen haitalliselle tasolle saakka. Julkisivupesu tulisi tehdä kohteesta riippuen 5–10 vuoden välein. Silloin lika ei ehdi pinttyä pintamateriaaliin, ja estetään ilmansaasteiden sekä sammal- ja sienikasvustojen tulevaisuudessa aiheuttamat vahingot.

Ympäristöystävälliset työmenetelmät

Pesemme julkisivupinnat painevedellä käyttäen n. 100-200 barin painetta. Pesulaitteessa paine on säädettävissä ja paine sovitetaan aina siten, ettei se riko pestävän seinän rakennetta. Maalatut ja rapatut pinnat pestään pienemmällä paineella kuin pinnoittamattomat julkisuvut. Jos rakennuksen pinta on poikkeuksellinen tai lika on pinttynyttä, tehdään usein koepesu, jolla voidaan todeta pesulaatu ja pinnan kesto ennen varsinaista työn suorittamista.

Paineen lisäksi käytetään yleensä n. 95-asteista lämmitettyä vettä, joka irrottaa lian tehokkaammin. Kun käytetään lämmitettyä vettä, pesuainetta tarvitaan lähinnä pinttymien poistamiseen. Jos pesuainetta tarvitaan, käytettävä paine ja liuotinaineiden tarve vaihtelevat julkisivumateriaalin ja julkisivun kunnon mukaan.

Julkisivupesun koepesu pylväässä. Punajäkälä lähtee hyvin, kun paine on sopiva

Julkisivupesu ja koepesun jälki pylväässä. Punajäkälä lähtee hyvin, kun painepesurin paine on sopiva.

Punajäkälä ja graffiti-suojaus

Julkisivun pinnat voidaan pesun jälkeen käsitellä pesun jälkeen esimerkiksi LPL Biowash -liuoksella, joka estää sammal- ja homekasvustojen kehittymisen kahden ensimmäisen vuoden ajan. Mahdollinen punajäkälä myrkytetään yleensä ennen pesu, pesun yhteydessä ja lisäksi pesun jälkeen.

Lisäksi etenkin graffitien poistoon on omat aineensa. Rakennusten alapintoihin on mahdollista laittaa myös suojaus graffiteja varten. Suojauksen ansiosta mahdollinen graffiti ei tartu yhtä kovasti kuin pesemättömään pintaan eli sen irrottaminen on helpompaa tulevaisuudessa.

Julkisivupesun vaikutus rakennuksen asukkaille ja asiakkaille

Julkisivupesu kestää yleensä muutamasta päivästä kahteen viikkoon riippuen rakennuksen suuruudesta. Työ tehdään lähes poikkeuksetta nostintyönä.

Pesu on parasta ajoittaa sellaiseen kauteen, kun liikenne rakennuksen ympärillä on vähäisempää. Tällaisia kausia ovat mm. kesälomakaudet ja syksyn sadekaudet. Pesuveden mukana irtoaa väistämättä jonkin verran irtainta, joten pesualueen alapuoli tulee tyhjentää pesun ajaksi. Pesutyön aikana rakennuksen ikkunat tulee lisäksi pitää suljettuina ja lasittamattomat parvekkeet tulee tyhjentää likaantuvasta materiaalista. Tuulisella säällä pesemistä pyritään välttämään, sillä pesulika leijailee tuulen mukana.

Ennen työtä suunnittelemme työn tilaajan kanssa siten, että julkisivupesu vaikuttaa mahdollisimman vähän rakennuksen asiakkaisiin tai asukkaisiin. Varsinkin toimistorakennuksissa pesu on mahdollista ajoittaa sellaiseen vuorokaudenaikaan, ettei rakennukseen ole liikennettä.

Vaikka pesutyöstä on hetkellinen haitta, pesun jälkeen kaikki osapuolet ovat poikkeuksetta tyytyväisiä rakennuksen uuteen ilmeeseen!

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Teemme mm. näitä kiinteistöhuolto- ja erikoistöitä