Yläpölyjen puhdistus teollisuudessa ja toimistoissa

Yläpölyjen puhdistus teollisuudessa ja toimistoissa

Yläpölyillä tarkoitetaan yli 2 metrin korkeudessa olevaa pölyä, jota ei poisteta normaalin ylläpitosiivouksen yhteydessä. Pölyä kertyy näkymättömiin paikkoihin, esimerkiksi valaisimien ja putkin päälle. Yläpölyjen puhdistus on tärkeää tehdä säännöllisesti, jottei pölyä pääse kertymään liian paljon.

Yläpölyjen puhdistus liikuntahallissa

Yläpölyjen puhdistus henkilönostimen avulla liikuntahallissa.

Yläpölyjen haitat

Yläpölyjen tyypillisin haitta on erilaisten hengitystieoireiden synty. Mahdollinen haitta riippuu pölyn laadusta, pölyhiukkasen koosta ja pölyn kemiallisista ominaisuuksista. Pitkällä aikavälillä syntyneille pölyongelmille on tyypillistä, että oireet ilmenevät vasta vuosien altistumisen jälkeen.  Monet pölyt aiheuttavat välittömiä oireita kuten tihentynyttä yskimistarvetta. Joidenkin toisten pölylaatujen, kuten asbestin ja homeitiöiden oireet saattavat ilmetä useita vuosia altistumisen jälkeen.

Huoneistopöly on kuivaa ja hyvin palavaa ainetta ja aiheuttaa siten tulipaloriskin kohteisiin, joissa on suuren lämpökuorman lamppuja tai muuten suuri lämpökuorma pölyn läheisyydessä. Jo 1 millimetrin paksuinen hienojakoinen pöly tai 10 gramman pöly 1 m2 alueella saattaa aiheuttaa paloriskin. Tulipalo syttyy yleensä joko staattisen sähkön aiheuttaman kipinän vuoksi. Vaihtoehtoisesti pöly voi syttyä, kun lämpötila nousee 400 asteeseen esimerkiksi sähkölaitteen oikosulun vuoksi. Pölypalon vaara on olemassa vain kuivissa tiloissa. Jos pölyn kosteus ylittää 50%, palon syttyminen ei ole mahdollinen.

Yläpölyjen puhdistus ja käytännön menetelmät

Käytännön puhdistustyö tehdään yleensä laadukkaalla imurilla, jossa on HEPA-suodatin. Erityistä puhtautta vaativissa tiloissa pinnat pyyhintään lisäksi mikrokuituliinalla tai vastaavalla.

Puhdistustyön apuna on tavallisimmin saksilava, nivelpuominostin tai muu henkilönostin. Käytössä oleva nostin valitaan parhaan soveltuvuuden mukaan. Jos tilassa on esimerkiksi helposti vaurioituva lattia, painavien nostinten käyttö ei ole mahdollista. Jos tilan lattia kestää painoa, mutta on herkkä naarmuuntumaan, panostetaan lattian suojaamiseen. Puhdistuksen kannalta helpoimpia ovat kovat lattiat, jotka kestävät paljon kuormitusta.

Joissain tapauksissa osaa työstä ei ole mahdollista suorittaa henkilönostimista ja turvaudutaan kiipeilytyöhön. Monien rakennusten kattorakenteet ovat esimerkiksi niin ahtaita, ettei niiden väliin  mahdu nostimella.  Muita köysityötä vaativia paikkoja ovat erilaiset aulojen takakulmat, joiden alla on niin paljon esteitä, ettei niihin ylety enää nostimella.

Yläpölyjen puhdistusta aulatilojen kattorakenteissa

Koska työn suunnittelussa on paljon liikkuvia tekijöitä, yläpölyjen puhdistus suunnitellaan tapauskohtaisesti. Työn vaikeudesta huolimatta kokeneet myyjämme osaavat antaa urakkahinnan, jotta työn kustannus on selvillä ennen työn aloitusta! Yhteystiedot sivun alareunassa.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Teemme mm. näitä kiinteistöhuolto- ja erikoistöitä