Räystäskourujen puhdistus Helsinki, Espoo, Vantaa

Räystäskourujen puhdistus Helsinki, Espoo, Vantaa

Räystäskourujen tehtävä on siirtää talon katolle satava vesi pois siten, ettei vesi pääse aiheuttamaan vahinkoja talon rakenteille.  Räystäskourujen puhdistus varmistaa, että vesi kulkee kouruissa suunnitellusti ja että vesi ei pääse vahingoittamaan esimerkiksi talon seiniä tai perustuksia.

Jos räystäskourujen puhdistus laiminlyödään, räystäskourut saattavat mennä tukkoon, jolloin sadevesi valuu usein kourun reunan yli talon seinälle. Ylivuodon vuoksi talon perustukselle aiheutuu myös suunniteltua suurempi kosteusrasitus vuotokohdan ympärille.  Ylivuototapauksissa tarvitaan usein vesivahinkokorjauksia, ja riski pysyvästä kiinteistöin rakenteille aiheutuneesta haitasta on suuri.

Räystäskourujen puhdistuksen ajoittaminen

Räystäskourut tulisi puhdistaa vuosittain, mieluiten sekä keväällä että syksyllä. Räystäskourujen puhdistus tulisi ajoittaa hetkeen, kun lehdet ovat pudonneet puista, mutta ei ole vielä yöpakkasia. Koska tällainen aika on vuosittain hyvin lyhyt, kouruja joudutaan puhdistamaan sekä syksyisin että keväisin.  Jos kiinteistön läheisyydessä kasvaa korkeita puita, puhdistustarve on tiheämpi kuin puuttomalla alueella. Katon päälle ulottuvat puut tiputtavat lehtensä talon katolle ja lehdet tukkivat räystäskourut tehokkaasti.

Räystäskourujen puhdistus on vuosittain suoritettuna edullinen operaatio. Kun työ tehdään säännöllisesti, kourut pysyvät puhtaina, puhdistustyö sujuu nopeasti ja kourujen käyttöikä kasvaa merkittävästi. Lisäksi vältytään kosteusvaurioilta sekä talojen julkisivuilla että perustuksissa.

Räystäskourujen puhdistus

Kouruissa saattaa olla joskus useamman vuoden lika. Räystäskourujen puhdistus olisi hyvä tehdä vuosittain.

Työsuoritus eli räystäskourujen puhdistus käytännössä

Räystäskourujen puhdistus on yksi haastavimmista katoilla suoritettavista töistä. Kattojen turvalaitteita asennettaessa huomioidaan usein nuohousta vaativat piiput ja huoltoa vaativat IV-koneet, mutta kourujen puhdistus jää monesti vailla huomioita. Kourut sijaitsevat katon reunalla ja turvaköysien kiinnitys on välttämätöntä.

Kourujen puhdistus on kattotöiden ammattilasten erikoistyö. Työsuoritus sisältää aina sekä kourun puhdistamisen että jätteen hävittämisen. Työn aikana turvaköysiin kiinnittäytynyt työmies kerää kourusta irtoroskan jätesäkkiin ja kuljettaa roskan kompostoitavaksi. Kourujen jätettä ei tulisi työntää alas syöksytorvesta, sillä syöksytorvien tukokset ovat monesti erittäin hankalasti avattavia.

Työn aikana tarkastetaan lisäksi, että kourujen kaadot ovat oikein. Jos kourut tukkiutuvat toistuvasti, niissä on usein lian lisäksi myös rakenteellinen virhe, jonka vuoksi pienroska ja liikennepöly eivät poistu suunnitellusti sadeveden mukana. Mikäli työn aikana havaintaa tällaista tai muita ongelmia kuten kattotiilien rikkoontumisia, annamme näistä aina tiedon kiinteistön omistajalle.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Teemme mm. näitä kiinteistöhuolto- ja erikoistöitä