Räystäskourujen pinnoitus

Räystäskourujen pinnoitus

Räystäskourujen pinnoitus on edullinen ratkaisu, jolla vuotavat räystäskourut saadaan tiiviiksi. Pinnoitus voidaan tehdä myös paikallisesti saumakohtiin ja muihin taitteisiin, jolloin pinnoituksen nelilömäärä ja hinta saadaan matalammaksi.

Pinnoitus on paras vaihtoehto etenkin erikoispeltiseppää vaativien vanhojen räystäskourujen ja jalkarännien korjaukseen.  Niihin on monesti vaikea löytää osaavaa korjaajaa ja pinnoituksella työ käy vaivattomasti rakennetta purkamatta. Ennen lopullisen tarjouksen antamista suosittelemme kohteellesi aina parhainta ja edullisinta vaihtoehtoa!

Käytössämme  Sika Groupin Decothane-järjestelmä

Räystäskourujen ja kattojen pinnoituksia tehdään sekä Sika Groupin Decothane-järjestelmällä että Indurust-järjestelmällä. Pinnoitus on vesitiivis heti levityksen jälkeen ja se kestää sateen huuhtelevaa vaikutusta jo noin puolen tunnin kuluttua levityksestä. Asennuksen aikana pinnan tulee olla kuiva ja lämpötilan vähintään +5C.

Decothanen tai Indurustin levittämisessä ei tarvita avotulella lämmittämistä eikä valmis pinta myöskään pala. Järjestelmä on asennuksen kannalta siten turvallisempi kuin bitumi- ja kermipohjaiset järjestelmät. Pinnoite on täysin paloturvallinen, joka kestää vähintään 10 vuotta ennen ensimmäistä huoltoa.

Räystäskourujen pinnoitus

Decothanen räystäskourujen pinnoitus sisältää kerrosten väliin levitettävän lasikuituvahvistuksen.

Decothane ja Indurust kestävät UV-säteilyn ja sään vaikutuksia menettämättä hyviä ominaisuuksiaan. Ne ovat myös erittäin joustavia kestäen jään vaikutukset halkeilematta. Tyyppihyväksytyn Decothane-järjestelmän mukaisesti tehty räystäskourujen pinnoitus kestää jopa 25 vuotta. Pinnoitetulle työlle myönnetään 10, 15 tai 25 vuoden takuu valitusta materiaalista riippuen.

Asennustyön vaatimukset käytännössä

Pinnoittaminen on käsityötä, jossa pinnan puhdistaminen on keskeisessä roolissa. Räystäskourut tulee puhdistaa irtoroskasta ennen työtä ja sen lisäksi niiden tulee olla kuivat. Joissain tapauksissa myös kourun kaadot tulee korjata ennen pinnoitusta, jotta vesi saadaan johdettua pois.

Räystäskourujen pinnoitus alkaa vesikourun puhdistamisella. Puhdistamisen jälkeen pinnat karhennetaan ja levitetään nopeasti kuivuva primer-kerros. Primerin kuivumisen jälkeen levitetään ensimmäinen varsinainen pinnoituskerros, johon laitetaan tarvittaessa lasikuituvahvikkeet detalji-kohtiin. Vahvikkeet ja materiaalin sisältämä kuitu ovat oleellinen osa järjestelmää, jotta pinnoitus kestää jään vaikutuksen ja lämpöliikkeen talven yli. Suorilla pinnoilla vahviketta ei tarvita. Vahvistutusta vaativia detalji-kohtia ovat erilaiset taitteet ja liityntäkohdat, mm. syöksytorvien liitynnät.

Kourun pinnoituksen toinen vaihe alkaa, kun ensimmäinen kerros on kuivunut. Toinen kerros on paremmin UV-säteilyä kestävä pintakerros, jota saa myös sävytettynä. Pintakerroksen tehtävä on ottaa vastaa auringon kuormitus, jotta järjestelmä kestää luvatun ajan. Pintakerroksen levittämisen jälkeen räystäskourujen pinnoitus on valmis!

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Teemme mm. näitä kiinteistöhuolto- ja erikoistöitä