Syöksytorvien ja räystäskourujen korjaus

Syöksytorvien ja räystäskourujen korjaus

Oikein mitoitettu ja asennettu sadevesijärjestelmä johtaa sade- ja sulamisvedet pois talon rakenteista ja kulkuväyliltä. Sadevesijärjestelmän tehtävänä on pitää rakennuksen seinät ja rakennuksen perustukset kuivina, jotta talon rakenteet eivät pääse kastumaan ja kosteuden myötä lahoamaan tai homehtumaan. Jos talon seinän kastuvat sateella syöksytorvien ja räystäskourujen korjaus on tilattava viipymättä.

Sadevesijärjestelmään kuuluu monia osia.  Kaikki sen osat, kuten räystäskouru, syöksytorvi, erilaiset mutkat, poistot ja muhvit tulee asentaa huolellisesti, jotta vesi virtaa aina oikeaan suuntaan.

Tyypilliset ongelmat miksi korjaus on ajankohtainen

Räystäskourujen korjaus on ajankohtaista viimeistään siinä vaiheessa, kun ränni, vesikouru tai joku liitoksista alkaa vuotaa. Liitoskohdan vuotaminen johtuu yleensä joko huonoista asennuksesta, ikääntymisen tuomasta hapettumasta tai yksittäisestä ulkoisen tekijän reiästä.

Räystäskourujen korjaus: reikä saumassa

Räystäskourujen korjaus: joskus vika on yksikertainen, esimerkiksi reikä kourun ja syöksytorven saumassa

Monesti kouruissa on myös ns. ”väärät kaadot”, mikä tarkoittaa että vesi eri virtaa oikein.  Vaikka kourut olisi asennettu oikein, kaadot saattavat taittua vääriksi esimerkiksi lumiesteiden puutteen vuoksi. Lumet painavat kouruja vasten kevättalvesta, kun katolla ei ole lumiesteitä. Jos lumet ovat painaneet kouruja paljon tai jos on ollut muuten runsasluminen talvi, kourut joudutaan monesti vaihtamaan kokonaan. Toisaalta jos painaminen on ollut kevyempää, usein riittää kourujen pidikkeiden vahvistaminen.

Syöksytorvet saattavat tukkiutua talven pakkasilla. Jos näin pääsee käymään, kouru täyttyy monesti täyteen vedestä ja jäätyy umpeen. Tästä aiheutuu yleensä akuutti vuoto talon seinälle. Lisäksi se aiheuttaa pidempiaikaisia ongelmia, kuten kourun halkeamisia ja vuotoja. Koska vesi laajenee jäätyessään ja lämpölaajenemisella on lähes rajaton voima, kourun tukkiutumiseen tulee reagoida talvella välittömästi, jotta vahinkoja ei syntyisi.

Ongelmakohteissa tulee harkita myös lämpökaapeleiden ja saattolämmitysten asennuksia.

Asennus ja korjauspalvelumme eli ratkaisumme

Asennamme kaikki kourutyypit puolipyöreistä kourusta kantikkaisiin kouruihin. Myymme kourut ja syöksyt aina asennettuna.

Lisäksi saat kauttamme kaikki räystäskourujen ja syöksytorvien korjauspalvelut. Kourujen pinnoitus, saattolämmitysten asennus ja kaatojen korjaus onnistuvat kaikki kauttamme. Kourujen korjaukset ja pinnoitukset teemme aina itse alusta loppuun, jolloin työlle voidaan antaa takuu. Saattolämmitysten asennukset teemme yhteistyössä sähköliikkeen kanssa, joka suunnittelee ja mitoittaa järjestelmän sähköosat.

Räystäskourujen asennus tai korjaus tehdään pääsääntöisesti lämpimään aikaan telineeltä tai nostimelta. Koska meillä on oma nostinkalusto, pystymme laskemaan räystäskourujen huolloille kilpailukykyiset hinnat sisältäen kaikki kulut. Tarjoamme työn nostinkuluineen ”avaimet käteen” –periaatteen mukaisesti.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Teemme mm. näitä kiinteistöhuolto- ja erikoistöitä