Lumenpudotus Helsinki, Espoo, Vantaa

Lumenpudotus Helsinki, Espoo, Vantaa

Lumenpudotus kuuluu palveluumme talvisin. Erikoisosaamistamme ovat lämpövuoto- ja ongelmakohteet. Näitä ovat esimerkiksi monet konesaumatut peltikatot Helsingin ydinkeskustassa. Lämpövuotokatolla tarkoitetaan sellaisia kattoja, joilla lumi muuttuu nopeasti jääksi ja räystäille muodostuu jääpuikkoja. Käytännössä kaikissa viime vuosien onnettomuustapauksissa putoava lumen seassa on ollut jäätä. Jos katon reunalta putoaa pelkästään lunta, se ei aiheuta yleensä vahinkoja. Jäätä muodostaviin kattoihin on siksi kiinnitettävä erikoishuomiot, joka on meidän ydinosaamistamme.

Lumenpudotus on paras tehdä jo pakkaskeleillä ennen suojasäätä. Jos katon lumiesteet ovat asialliset, usein riittää lumiesteen ulkopuolisten lumien pudotus. Jos lumiesteet ovat puutteelliset, joudutaan usein tyhjentämään koko katto.

Ongelmakohteiden hoito käytännössä

Kriittisimpiä kohteita lumenpudotuksen suhteen ovat loivat peltikatot, jotka keräävät lunta pakkassäällä ja joissa vuotaa lämpöä katon läpi. Näillä katoilla pakkasjakson aikana katon läpi vuotava lämpö alkaa sulattaa lumikerrosta alhaalta päin, ja lumikerroksen alle muodostuu jäätä, joka aiheuttaa vahinkoja pudotessaan. Jäät putoavat yleensä alas, kun sää menee pakkasjakson jälkeen ensimmäisen kerran suojalle. Jos työ tilataan vasta siinä vaiheessa, kun lunta tai jäätä putoaa maahan, ollaan liian myöhään vasta viimeisellä hetkellä myöhässä.

Lämpövuotokaton lumenpudotus on tehtävä ennen kuin lumi muuttuu jääksi.

Lämpövuotokaton lumenpudotus on tehtävä ennen kuin lumi muuttuu jääksi.

Sivullisille aiheutetun vahingon lisäksi jää aiheuttaa katolle itselleen vahinkoja lämpöliikkeensä vuoksi. Jää mm. löystyttää ja avaa katon konesaumoja. Lisäksi jään alle muodostuu monesti paineen alainen vesikerros, joka menee läpi kaikista saumoista. Katto on silloin tyypillisesti vedenpitävä kesällä ja vuotaa läpi talvella, jos katolla on vähäistä määrää enemmän lunta. Kun lumenpudotus tehdään ajoissa ja säännöllisesti, katolla oleva lumikerros pysyy ohuena ja jäätä ei pääse muodostumaan. Silloin näitä vahinkoja ei synny.

Lumenpudotus alkaa katon tarkastamisesta

Olemme aloittaneet syksyllä 2011 kattojen tarkastuspalvelun. Käymme syksyisin tarkastamassa kattojen rakenteet ja suunnittelemme lumiesteiden paikat, käytettävät työmenetelmät sekä lumenpudotusalueet ennakkoon. Kun työ suunnitellaan hyvin, voidaan vähentää turhaa työtä, nopeuttaa itse työtä ja siten pienentää lumenpudotuksen vuosittaisia kokonaiskustannuksia.

Kun säät yllättävät, pysyt tilanteen tasalla jos olet tilannut suositun lumivahti-palvelumme. Talvimyräkän sattuessa on yleensä liian myöhäistä tilata lumenpudotusta, sillä palveluntarjoavat ovat ylityöllistettyjä. Tarkista säätilanne täältä.

Kokemustemme mukaan hyvällä suunnittelulla on mahdollista rajata lumenpudotusaluetta ja useassa tapauksessa onnistutaan myös poistamaan kokonaan lumenpudotuksen tarve.

Kohteesta riippuen näissä ennakolta tarkastetuissa kohteissa voimme sopia myös, että vastuu katon tarkkailemisesta ja lumenpudotuksen organisoinnista siirtyy meille. Silloin sovitaan siis myös kokonaisvastuun siirrosta. Viranomaissäädösten mukaan katon omistajan tai haltijan tulee järjestää katolla olevan lumen määrän ja laadun tarkkailu ja tarvittaessa tilata myös pudotus. Omistaja voi halutessaan siirtää vastuun eteenpäin sopimuskumppanilleen.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Teemme mm. näitä kiinteistöhuolto- ja erikoistöitä