Cembrit asennus: kuitusementti ja julkisivulevyt

Cembrit asennus: kuitusementti ja julkisivulevyt

Cembrit kuitusementti ja julkisivulevyt ovat yksi Suomen yleisimmistä julkisivuratkaisuista. Kuitusementistä valmistettuja julkisivulevyjä voidaan käyttää mm. tuulettuvissa julkisivuissa ja parvekkeilla. Niitä käytetään usein myös räystäillä, katoksissa ja alakatoissa. Cembrit asennus voidaan tehdä joko mittojen perusteella tehtaalla leikattuna tai työmaalla yksittäin mitattuna ja leikattuna.

Seinärakennetta suunniteltaessa ja rakennettaessa on aina huomioitava, että tausta on oltava tuuletettu. Lisäksi säärasitukset kuten kosteuseläminen, viistosateet, kosteuden tunkeutuminen, rakennuksen maantieteellinen sijainti ja tuulikuormat on syytä huomioida.

Cembrit Patina Espoon Magneettikadun parvekkeella

Cembrit Patina As Oy Espoon Magneettikadun parvekkeella

Referenssikohde: As Oy Espoon Magneettikatu 1

Kohteessa asennettiin kuitusementistä ulkoseinien tehosteet, parvekkeiden sisäseinät ja sisäänkäyntien katokset. Asennuksiin käytettiin Cembrit Patina, Cembrit Solid ja Cembrit Transparent -levyjä. Seinien tehosteiden päävärit ovat valkoinen ja punainen. Seinissä on käytetty läpivärjättyä kuitusementtiä. Parvekkeiden sisäseinät on toteutettu harmaasta ja ruskeasta kuitusementistä. Sisäänkäyntien katokset ovat valkoisia tai keltaisia. Rakennuksessa on käytetty kuitusementtiä myös sen muissa osissa. Parvekkeiden vaaleat kuitusementtiosat ovat esimerkiksi kuitusementtiä. Niiden asennuksesta vastasi parvekeurakoitsija.

Oma asennustyömme suoritettiin puurangalla ja näkyvillä kiinnikkeillä. Levyt toimitettiin työmaalle leikattuna ja porattuna. Asennustyö ajoittui pääosin kesälle 2016. Työn tilaajana toimi NCC Rakennus Oy.

Referenssikohde: As Oy Espoon Omenatorni

Omenatorniin asennettiin kuitusementistä parvekkeiden väliseinät. Kuitusementistä tehdyt seinät ovat osa parvekkeiden palo-osastointia, joten niiden tukiranka tehtiin palosuojatusta puusta.  Parvekkeiden väliseinien lisäksi teimme yhtiöön ylimmän kerroksen saunaan ja yhteisiin tiloihin julkisivujen tehosteet ja alakaton kuitusementistä. Terassin 16. kerroksen korkeudesta avautuu esteetön näkymä suoraan merelle.

Asennustyö ajoittui syksylle 2016. Työn  tilaajaa toimi NCC Rakennus Oy.

Referenssikohde: VAV Lipputie 14, Vantaa

Vantaan Kivistöön Lipputielle asennettiin Cembrit kuitusementistä keltaiset ja vihreät parvekkeiden kaidelevyt. Kaiteiden tukiranka on pääosin metallia sisältäen kuitenkin puiset sovitepalat.  As Oy Lipputie 13 oli 2015 asuntomessujen ekologinen näyttelykohde. Kerrostalon hiilijalanjälki on 20% vastaavan kokoista normikerrostaloa pienempi. Rakenteissa käytettiin huomattavasti tavanomaista vähemmän betonia.

Otimme urakan vastaan, kun työ jäi kesken alkuperäiseltä urakoitsijalta. Työn korjaaminen tuotti haasteita ja urakka oli jo lähdössä pahasti myöhässä, mutta saimme sen lopulta valmiiksi lähes alkuperäisessä aikataulussa. Kohde valmistui keväällä 2015.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Suoritamme mm. näitä rakennustöitä