Kiipeilyseinä ja kiipeilyseinien rakentaminen

Kiipeilyseinä ja kiipeilyseinien rakentaminen

Kiipeily on kasvattanut suosiotaan Suomessa valtavasti. Tällä hetkellä arvioidaan, että Suomessa on 50.000 kiipeilijää. Kiipeilyseinä on nykyisin erittäin suosittu osa jokaista liikuntahallia.

Suomen Kiipeilytekniikka Oy on rakentanut kiipeilyseiniä vuodesta 1993 lähtien. Olemme keskittyneet etenkin koulujen, liikuntahallien ja yleisessä käytössä olevien kiipeilyseinien rakentamiseen. Jos teillä on suunnitteilla kiipeilyseinä kouluun, olemme mieluusti mukana seinän suunnitteluprojektissa heti alusta lähtien. Projekti lähtee yleensä parhaiten liikkeelle sillä, että lähetät meille rakennepiirustuksen ja valokuvan kiipeilyseinätilasta.

Suuret kiipeilyseinät ja lasikuituseinät

 

Merkittävin alkuajan referenssikohteemme on Tapanilan Urheilukeskus ja sen kiipeilyseinä vuonna 2002. Kiipeilyseinää varten rakennettiin uusi kolmiosainen kiipeilyhalli, johon asennettiin Entre Prises –seinäelementit. Tilaajana toimi Tapanilan Eräsäätiö ja hallin rakentamisesta vastasi Skanska. Hallin valmistumisen jälkeen rakensimme varsinaiset kiipeilyseinät betonipinnoille. Tapanilan Kiipeilykeskuksen kiipeilyseinässä on yhdistelty sekä lasikuituisia että vanerisia osia.

 

Kiipeilytekniikka on rakentanut valtameriristeilijään kiipeilyseinän

Vuonna 2009 ja 2010 teimme maailman suurimpien loistoristeilijöiden Allure of the Seas ja Oasis of the Seas kiipeilyseinät. Seinät toteutettiin Entre Prises –lasikuitupaneelista ja runko toteutettiin merisäätä kestäväksi. Kiipeilyseinät rakennettiin STX Europen telakalla Turussa. Laivat liikennöivät nykyisin Karibialla Royal Caribbean Internationalin omistuksessa.

Koulujen ja liikuntahallien kiipeilyseinä

Suurten kiipeilyseinien lisäksi teemme myös paljon pienempiä ja keskikokoisia seiniä. Tyypillisin kohteemme on kouluun, liikuntakeskukseen, liikuntahalliin, kuntoutuskeskukseen tai leirikeskukseen asennettava kiipeilyseinä. Teemme kiipeilyseiniä sekä uudisrakennusvaiheessa että jälkiasennuksena. Kiipeilyseinät voidaan maalata millä tahansa RAL tai NCS –värillä, joten ne on helppo sovittaa tilan yleisilmeeseen.

Köysiseinät rakennetaan EN 12572-1 normin mukaiseksi ja seinästä toimitetaan dokumentaatio sen valmistuttua. Saat kauttamme myös kiipeilyseinän varusteet, kuten kiipeilyotteet, kiipeilyköydet, varmistusvälineet, valjaat ja kiipeilykengät.

Boulder-seinät rakennetaan EN 12572-2 normin mukaisesti. Boulder-seinä on tarkoitettu kiipeilyyn ilman köysiä siten, että pudotaan matalalta aina patjoille. Boulder-seinän korkeus on maksimissaan 4,5 metriä, joten se sopii myös matalampaan tilaan. Saat kauttamme myös boulderseinän varusteet, kuten kiipeilyotteet, patjat ja kiipeilykengät.

Kuvassa kiipeilyseinä asennettuna Entre Prises mozaik-järjestelmän mukaan.

Toteutamme Entre Prisesin seinillä myös suuret kiipeilykeskukset. Pyydä tarjous!

 

Kiipeilyseinäopas suunnittelun tueksi

Kiipeilyseinien rakentamisesta on kirjoitettu Kiipeilyseinäopas vuonna 2016. Kiipeilyseinäoppaassa kuvataan kiipeilyseinähankkeen keskeisiä asioita, jotta uusista kiipeilypaikoista tulisi monipuolisia ja turvallisia. Kirja sisältää vastaukset useimpiin kysymyksiin kiipeilyseinien rakentamisesta, ja se on hyvä muistilista tilaajan ja rakentajan välisiin keskusteluihin.

Kiipeilyseinäoppaan on laatinut Suomen Kiipeilyliitto ry Opetusministeriön tuella. Opasta saa Rakennustiedon kirjakaupoista Helsingissä, Tampereella ja Kuopissa sekä Rakennustiedon verkkokaupasta http://www.rakennustietokauppa.fi .

Oppaan laatija Sampsa Jyrkynen on päätoimeltaan Suomen Kiipeilytekniikka Oy:n myyntipäällikkö. Hän on myös toiminut Suomen Kiipeilyliitto ry:n puheenjohtajana vuosina 2011-2016. Suomen Kiipeilytekniikka Oy:n toimitusjohtaja Marko Virtanen on Suomen Kiipeilyliitto ry:n kunniapuheenjohtaja. Hän on toiminut Suomen Kiipeilyliiton puheenjohtajana vuosina 1998-2005.

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Suoritamme mm. näitä rakennustöitä