Julkisivuremontti ja julkisivujen asennus

Julkisivuremontti ja julkisivujen asennus

Tuulettuvalla rakenteella tehtävä julkisivuremontti on ydinosaamistamme. Asennamme kohteisiin kaikkien suurten valmistajien tyypillisimmät ratkaisut kuten korkeapainelaminaatit, kuitusementtilevyt ja klinkkerit. Yleisimpiä asentamiamme tuotemerkkejä ovat mm. Cembrit, Formica, Trespa ja Fundermax. Myös muiden valmistajien tuotteet, esim. ABL ja Steni, hoituvat yhtä helposti. Hinnoitteluksi voidaan sopia kiinteä urakkahinta tai neliöhinta.

Jos kohteen PTS-suunnitelmaan on merkitty julkisivukorjausta, otattehan yhteyttä ajoissa. Olemme mieluusti mukana jo hankesuunnitteluvaiheessa, sillä urakan hintaan on mahdollista vaikuttaa paljon hankesuunnittelussa ennen varsinaista arkkitehtisuunnittelua. Myös myöhemmin on mahdollista säästää suunnittelemalla esimerkiksi levyjaot oikein. Hukkamateriaalia optimoimalla on mahdollista säästää jopa 30% levytysprojektin loppuhinnasta.

Kokemuksemme ja referenssit

Meillä on julkisivujen asennuksesta pitkä kokemus. Teemme vuosittain 5-10 julkisivukohdetta kohteiden suuruudesta riippuen. Toimialueemme on koko Etelä-Suomi.

Referenssejämme ovat levyratkaisut mm. seuraavissa kohteissa:

  • Amer Sports Pääkonttori, Helsinki
  • As Oy Vantaan Piletti, Vantaa
  • Koy Itsehallintotie 2-4, Espoo
  • Liipolan monitoimitalo, Lahti
  • As Oy Tyynenmerenkatu 3, Helsinki
  • As Oy Tyynenmerenkatu 5, Helsinki
  • As Oy Suezinkatu 3, Helsinki
  • As Oy Helsigin Merihelmi, Helsinki
  • As Oy Viikin Letkajenkka, Helsinki
  • Heka / Henrik Lättiläisen katu 12, Helsinki

Julkisivuremontti, neliöhinta ja neliöhinnan muodostus

Julkisivuremontin neliöhinta lasketaan usein huoneistoneliölle eli lattianeliölle. Suuntaa-antava hinta on tällöin yleensä 150-200 euroa neliölle. Hinta lattianeliötä kohden ei ole kuitenkaan kovinkaan kuvaava, koska remontin hintaan vaikuttaa enemmänkin julkisivun eli seinien neliöiden määrä. Jos rakennuksen huoneistot ovat korkeita ja rakennus on kapea ja tornimainen , seinäpinta-alaa on enemmän suhteessa lattianeliöihin. Toisaalta jos huoneistot ovat matalia ja rakennusmassa on leveä, seinäpinta-alaa on vähemmän suhteessa lattianeliöihin.

Seinäpinta-alan lisäksi neliöhinta muodostuu ikkunoiden määrästä ja muista seinän teknisistä ominaisuuksista. Jos uusi julkisivu on mahdollista asentaa vanhaa purkamatta, säästetään purkukustannus. Jos ikkunat ovat hyväkuntoiset, niitä ei ole välttämättä pakko vaihtaa. Yleisesti ottaen kaikki työ, mikä voidaan optimoida pois urakasta, saastaa hintaa merkittävästi. Valtaosa julkisivuremontin hinnasta syntyy siis jo suunnittelijan pöydällä, kun asioita suunnitellaan vaikeasti toteutettavaksi.

Hyvä suoraviivainen suunnitelma, joka on nopea toteuttaa, säästää sekä remontin hinnassa että työajassa. Suunnittelussa tulisikin panostaa siis teknisten yksityiskohtien lisäksi suunnitelman toteutettavuuteen. Toteutussuunnitelma on kaikkein taloudellisinta pilkkoa sellaisiin kokonaisuuksiin, jotka urakoitsijat voivat tehdä itsenäisesti. Lähtökohtaisesti julkisivuremontin neliöhinta nousee kaikista työvaiheista, jotka vaativat vaiheiden yhteensovittamista. Jos eri urakoista saadaan suurimmat yhteensovittamisongelmat pois jo suunnittelupöydällä, sillä on myös hintaa laskeva vaikutus.

Julkisivuremontti levyttämällä tai laatoittamalla

Levyttämällä tai laatoilla tehty julkisivuremontti on edullinen julkisivuratkaisu, kun julkisivulle halutaan uusi ilme ja kun rakennukseen halutaan lisäeristystä.

Toimitamme kohteisiin julkisivulevyjen lisäksi myös lisäeristeet, tukirangat ja työn kokonaisurakkana. Meillä on oma mallisuojattu rankamallisto, joka helpottaa detaljien tekemistä ja nopeuttaa siten asennusta merkittävästi. Asiakkaalle tämä näkyy kustannussäästönä ja nopeampana asennusaikana.

Levyjulkisivu voidaan asentaa vanhan tiili- tai elementtijulkisivun päälle purkamatta julkisivua, kun pohjana oleva julkisivu on riittävän hyvässä kunnossa. Tästä on merkittävä kustannussäästö tilaajalle.

Lisäeristämisestä säästöjä energiakuluun

Kustannussäästöä tulee myös elinkaarimallin kautta. Kun julkisivu on lisäeristetty, rakennuksen vuosittainen lämmityskustannus laskee vastaavasti. Lisäeristyksen taloudellisuus riippuu rakennuksen olemassa olevien eristeiden energiatehokkuudesta. Mitä vanhempi rakennus on ja mitä huonompi on sen nykyinen energiatalous, sen kannattavampaa on lisäeristäminen.

Kuntien viranomaiset ovat yleensä suopeita julkisivumuutoksiin, kun niillä saavutetaan energiatehokkuuden paraneminen. Viranomaiset eivät yleensä rajoita rakennuksen pintamateriaalin muuttamista levytetyksi. Kaikki on sovittavissa, kun asioissa edetään hyvässä hengessä ja tavoitteena on elinkaarikustannusten ja siten energian säästö.

 

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Suoritamme mm. näitä rakennustöitä