Trespa asennus

Trespa asennus

Trespa valmistaa korkealuokkaisia julkisivupaneeleita tuulettuviin julkisivurakenteisiin. Suomen Kiipeilytekniikka asentaa Trespa-kohteet pitkällä kokemuksella niin korkeapainelaminaattien kuin tuulettuvien julkisivurakenteiden osalta. Trespan puukomposiittirakenne merkitsee asennuksen kannalta erityistä huomiota kosteuselämistä kohtaan. Tämän Kiipeilytekniikan mittaus- ja suunnitteluosasto ottaa aina huomioon jo projektin alkuvaiheesta lähtien, jotta lopputulos olisi näyttävä, pitkäikäinen ja turvallinen.

Trespa asennus eri rankamateriaaleille

 

Trespa asennus parvekkeille: kuvassa värikkäitä parvekkeita kadun yläpuolella.

As Oy Tyynenmerenkatu 5 kadun puolen parvekkeet rakennettiin kokonaan värikkäällä Trespa-korkeapainelaminaatilla.

Kuten muidenkin korkeapainelaminaattien, Trespa Meteon-levyn asennus voidaan suorittaa useille eri rankamateriaaleille. Käytännössä valittavissa on teräs, alumiini tai puuranka, ja kaikilla näillä on oma vaikutuksensa julkisivun suunnitteluun. Korkeapainelaminaatit ovat yli 70% puukuitua, joten ne käyttäytyvät kuten puu – anisotrooppisesti kosteudesta laajentuen ja supistuen. Rankarakenne taas supistuu ja laajenee lähinnä lämmön vaikutuksesta, jos materiaaliksi on valittu teräs tai alumiini. Nämä eri suuntiin vaikuttavat liikkeet tulee huomioida tuulettuvan julkisivun suunnittelussa jo ennen kuin ensimmäistäkään rankaa asennetaan seinään. Laadukkaiden suunnitelmien edellytyksenä taas toimii parhaiten tarkka ja realistinen mittaus, jonka pohjalta piirustukset voidaan tehdä todellisuutta vastaavaksi.

Perinteinen ruuvikiinnitys on toimiva ratkaisu

 

Liipolan monitoimitalo kuvaa, kuvassa näkyy Trespa asennus - kolme eri väristä seinää vieri vieressä, tumman ruskeasta kellertävvään puukuvioon. Etualalla leikkipuisto.

Liipolan monitoimitalon kolmivärinen takajulkisivu on saanut kiitosta kevyestä ja harmonisesta kokonaisuudesta.

Korkeapainelaminaateille on olemassa monia piilokiinnitysvaihtoehtoja, mutta suosittelemme Trespa Meteon-levylle perinteistä ruuvikiinnitystä. Ruuvikiinnitteisenä asennettiin myös Lahden Liipolan monitoimitalo, jossa on erittäin näyttävä, luonnolliseen ympäristöön sointuva kolmesta erilaisesta puukuosista tehty suuri takajulkisivu. Kohteessa käytettiin myös puurankaa. Trespa Meteon-levyä saa paloluokassa B-s1-d0, joka käy P2 luokan rakennuksiin ja P1 luokan rakennuksiin tietyin erityisehdoin. Suomen Kiipeilytekniikka asensi julkisivun pintamateriaalin laadukkailla ruostumattomilla ruuveilla, joiden päät maalattiin julkisivulevyn väriin sopivaksi. Näin julkisivun ilmeestä saatiin yhtenäisempi, arkkitehdin toiveiden mukaan. Kohteen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm ja urakoi SRV rakennus Oy. Trespa Meteon-levyt Suomessa maahantuo Seroc Oy.

 

Suunnitteluapua ja asiantuntemusta – ota yhteyttä

Olemme sitoutuneet korkealuokkaiseen suunnitteluun ja rakentamiseen. Haluamme olla asiakkaidemme hankkeissa mukana jo alkumetreillä, jotta voimme mittaus-ja suunnittelupalvelumme vision mukaisesti säästää asiakkaamme vaivaa rakennusvaiheessa. Kun työ suunnitellaan alusta alkaen käytettävän materiaalin ehdoilla, on lopputulos pitkäikäinen, kaaunis ja turvallinen. Elävien materiaalien kanssa työskennellessä kokemusta ei korvaa mikään, ja me tunnemme korkeapainelaminaatit perinpohjaisesti.

Ota yhteyttä – me haluamme olla avuksi!

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Suoritamme mm. näitä rakennustöitä