Rappauslevyn asentaminen

Rappauslevyn asentaminen

Suoritamme rappauslevyn asentamista Uudellamaalla sekä Varsinais-Suomessa. Täytä yhteydenottolomake sivun alalaidassa tai ota yhteyttä myyntiimme numerosta 09 224 30 130.

Rappauslevy

Rappauslevyillä saadaan aikaiseksi tuulettuva julkisivurakenne ja tasainen rappauspinta. Tuulettuvassa rakenteessa rappauslevyn asentaminen ei tapahdu suoraan rakennuksen runkoon, vaan sille tehdään tuulettuva alusrakenne puu-, alumiini-, tai teräsrangoituksella. Tämä rakenne mahdollistaa myös mittavankin lisälämmöneristyksen julkisivuremontin yhteydessä.

Levyn ja rakennuksen välinen tuuletustila parantaa rakennuksen kosteuden ja äänen eristyskykyä, sekä pidentää rakennuksen elinikää. Tuuletustila myös viilentää rakennusta liialta lämmöltä kuumina kesäpäivinä, joten myös hyvin tummia sävyjä voidaan käyttää pintarappauksessa.

Käytössämme Sto Ventec R – rappauslevyjärjestelmä

Käytössämme on Sto Ventec R – rappausjärjestelmä. Rappauslevy on helppo asentaa, mutta tuulettuvan rakenteen asennusvaiheessa tulee huomioida tuuletusraon esteetön ilman kiertäminen sekä kylmäsiltojen minimointi. Tuuletusrakoihin tulee kiinnittää erityistä huomiota sokkelissa, ikkuna-aukkojen ylä-ja alareunoissa sekä räystäiden alla. Käytettäessä levyrappausjärjestelmää korjausrakentamisessa tulee myös vanhan seinän oikaisu tehdä jo rangoitusvaiheessa.

Sto Ventec R – järjestelmässä levyt on valmistettu kierrätyslasigranulaatista ja vahvistettu molemmin puolin vahvalla lasikuituverkolla. Levy on kevyt, palamaton ja kolhuja kestävä. Toisin kuin sementtipohjaiset rappauslevyt, granulaattilasista valmistettu levy ei käyttäydy plastisesti eli kutistu ensimmäisten vuosien aikana, eikä elä kosteuden eikä lämpötilan muutoksista. Asennusta nopeuttaa se, ettei levy vaadi erikoistyökaluja leikkaamiseen.

Jäkärlän palloiluhalli: Sto Ventec R- rappauslevyn asentaminen

Rappauslevyn asentaminen vaikean muotoiseen kohteeseen. Kuvassa levyjä, puukoolausta sekä räystäs.

Levyrappausjärjestelmän käyttö mahdollisti tasaisen pinnan monimutkaisten räystäsmuotojen alle.

Rappauslevyn asennus loppusuoralla. Valkoinen tasainen pinta näkyy kadun puolen julkisivussa räystäiden alla.

Siisti tasainen valkoinen pinta oli arkkitehdin valinta.

Suomen Kiipeilytekniikka toteutti Turun Jäkärlän palloiluhallin julkisivusaneerauksen syksyllä 2016. Palloiluhallin julkisivu koostui muuratusta tiiliseinästä sekä valkoisesta aaltopellistä. Saneerauksen yhteydessä vesikaton räystäitä jatkettiin paremman kosteusteknisen rakenteen aikaansaamiseksi. Aaltopelti purettiin ja sen tilalle rakennettiin puurankajärjestelmällä toteutettu Sto Ventec R– tuulettuva levyrappausjulkisivu.

Rappaus on ollut jo vuosisatojen ajan suosittu rakennusten julkisivupinnoitusmenetelmä. Levyn pintaan ruiskurapattiin sementitön Sto Armat Classic. Pinnan väri on valkoinen, jotta alkuperäisen rakennuksen ilme saatiin säilymään mahdollisimman paljon ennallaan. Jäkärlässä rappauslevyllä saatiin aikaiseksi siisti, saumaton pinta, joka olisi ollut vaikea toteuttaa muulla tavalla monimutkaisen räystäsmuodon alle.

Pyydä tarjous tai kysy neuvoa!

Suomen Kiipeilytekniikka toteuttaa julkisivusaneeraukset kaikkine oheistöineen kokonaisvastuu-urakkana. Teemme korkean paikan työt yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella, ja olemme sitoutuneet kehittämään aina parempia menetelmiä yhdessä asiakkaittemme kanssa. Oli kohteesi millainen tahansa, voimme varmasti auttaa. Ota yhteyttä!

 

 

 

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Suoritamme mm. näitä rakennustöitä