Julkisivukasettien asentaminen ja suunnittelu

Julkisivukasettien asentaminen ja suunnittelu

Julkisivukasetit, peltikasetit, alumiinikasetit.. metalliset kasetit ovat tulleet hyvin suosituksi materiaalivalinnaksi niiden kestävyyden ja kustannustehokkuuden vuoksi esimerkiksi kouluihin ja teollisuusrakennuksiin. Suomen Kiipeilytekniikka suunnittelee ja asentaa kasettijulkisivut vankalla kokemuksella koko Suomen alueella.

Oli kohteesi millainen tahansa, ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin, jotta voimme säästää sinulle rahaa jo suunnitteluvaiheessa karsimalla turhia työvaiheita. Tarkista myös tarjoamamme mittauspalvelu, jolla saat tarkat piirustukset kohteestasi kaiken suunnittelun pohjaksi.

Toimitamme peltikasetit oman sopimusvalmistajamme kautta tai tarvittaessa pääsuunnittelijan määrittelemän valmistajan kautta.

Julkisivukasetin ominaisuudet

 

Kuvassa kaksi mustaa peltikasettia toisiinsa liitettynä valkoisella taustalla. Julkisivukasettien asentaminen on melko nopeaa, jos sen suorittaa alhaalta ylöspäin.

Peltikasettien taitokset toimivat piilokiinnityksenä. Taite on sopivassa kulmassa, jotta sadevesi valuu poispäin rakennuksesta.

 

Julkisivukasetit ovat teräksestä tai alumiinista valmistettuja levyjä, joiden reunataitokset toimivat sekä kiinnitysratkaisuna että esteettisenä yksityiskohtana. Kasetit valmistetaan yleensä kohdekohtaisesti pääsunnittelijan suunnitelmien mukaan. Julkisivukasettien asentaminen vaatii ammattitaitoa jo suunnitteluvaiheessa, ja siksi suosittelemme, että otat yhteyttä meihin hyvissä ajoin jos suunnittelet julkisivuremonttia tai julkisivukasettiratkaisua uudiskohteeseen.

Julkisivukasetti asennetaan yleensä tuulettuvaan taustarakenteeseen, jolloin se suojaa rakennusta niin liialta kuumuudelta, kylmyydeltä, kosteusvaurioilta sekä melulta. Jos haluat tietää lisää tuulettuvasta julkisivurakenteesta, katso artikkelimme aiheesta täältä.

Materiaalivaihtoehdot

 • Maalattu teräspelti
 • Muovipinnoitettu teräspelti
 • Maalattu alumiini
 • Ruostumaton teräs

Mitat ja kiinnitys

 • Kasetit valmistetaan tilaustyönä kohteen mittojen mukaan. Kysy lisää mittapalvelustamme.
 • Ainevahvuus kohteen pääsuunnittelijan mukaan, yleensä
 • Kasettien lämpöliike huomioidaan ovaalin muotoisilla kiinnitysreijillä.
 • Kasetit kiinnitetään ruuveilla. Kiinnikemateriaalit valitaan niin, ettei kiinnikkeen ja kasetin välille muodostu galvaanista paria.

Käyttökohteet

Julkisivukasetin ulkonäköön vaikuttaa huomattavasti sen pintakäsittely. Se on jokatapauksessa pitkäikäinen vaihtoehto, jota suositaan teollisuuskiinteistöissä ja julkisissa rakennuksissa, mutta viimeisen 20 vuoden aikana sitä on käytetty paljon myös asuinrakennuksissa. Peltikasetti on erinomainen valinta myös koulurakennuksiin ja liikuntatiloihin, joissa julkisivulta toivotaan pitkää ikää.

Julkisivukasettien asentaminen

Ennen kasettijulkisivun asentamista tulee suunnitteluvaiheessa ottaa kantaa seuraaviin asioihin, jotta kasetit voidaan valmistaa:

 • Julkisivukasettien materiaali ja pinnoite
 • Kasettien koko
 • Saumakoko ja sauman rakenne (avo- vai umpisauma)
 • Lämpöliike ja galvaanisten parien muodostuminen
 • Taustarakenne
 • Ainevahvuus eri rasiteluokissa
 • Kiinnikkeet ja kiinnityskohdat

Suunnitteluvaiheessa huomioidaan myös kasettijulkisivun asennussuunta, joka on kasetin kiinnikerakenteesta johtuen huomattavati tehokkaampi alhaalta ylöspäin. Lisäksi seinän ikkuna- ja oviaukoista sekä nurkkaratkaisuista ja mahdollisista eri materiaalien liittymäkohdista tulee olla yksityiskohtaiset detaljit. Suomen Kiipeilytekniikan erityisosaamista on tehokas suunnittelu, joka perustuu nopeaan ja tarkkaan mittausteknologiaan. Pyrimme säästämään asiakkaamme vaivaa ja rahaa kantamalla vastuun kustannustehokkaasta ja materiaalia säästävästä julkisivusta.

Ilmainen arviokäynti!

Voit pyytää kohteestasi suoraan tarjouksen tai kutsua meidät ilmaiselle arviointikäynnille! Tarjouksessa pyydämme ottamaan huomioon asennettavan julkisivun neliömäärän, kasettien koon, syvyyden, materiaalin, pinnoitteen ja saumakoon sekä toimitusajan. Jokaisessa seinässä on detaljeja ja sovitepaloja, joten arvioimme mielellämme kohteesi kustannukset paikan päällä.

Tilaa ilmainen arviokäynti tästä.

 

 

Pyydä tarjous!

Jätä yhteystietosi, niin otamme yhteyttä!

Etunimi
Sukunimi
YRITYS SÄHKÖPOSTI PUHELINNUMERO VIESTI PYYDÄN TARJOUSTA:


Kiitos! Olemme teihin yhteydessä.

Palvelumme

Suoritamme mm. näitä rakennustöitä